Lars Veldwijk, FC Dordrecht neemt restaurant over restaurantvoor1dag

Hoe biefstuk bakken tot business leidt

By | klantenbinding, klantloyaliteit, relatiebeheer, teambuilding, zakelijk event | No Comments

Met een gevulde maag is het goed zaken doen. Dat is de gedachte achter Restaurant voor 1 dag. Gasten in de watten leggen, het team laten samenwerken en netwerken verbreden. O ja, en ondertussen de smaakpapillen op de proef stellen, want eten draait om lekker. Driedubbele winst!

Biefstuk bakken leidt tot business

Stel je het volgende voor. Een gezelschap zit aan tafel, in een zorgvuldig uitgekozen restaurant. Glas goede wijn binnen handbereik en bijkomend van de amuses en het voorgerecht. Zodra het hoofdgerecht wordt geserveerd, maakt de chefkok zijn opwachting. Het is directeur X, die samen met zijn team het diner heeft samengesteld. Een gast, een klant van X, spreekt zijn lof uit over de heerlijke gerechten die uit de keuken komen en is zichtbaar onder de indruk van wat zijn gastheer en diens medewerkers in hun mars hebben. Tijdens de resterende gangen bespreekt de gast zijn indrukken met zijn buurman, die hij tot vanavond niet eerder had gesproken. Ze kunnen het met elkaar vinden en blijken meer gemeen te hebben dan ze dachten. Ze wisselen hun kaartjes uit en maken een afspraak. Later op de avond, tijdens de koffie, gaat de gast nog eens met X in op de avond die achter hen ligt. Na de borrel keert hij voldaan huiswaarts en maakt hij een mentale notitie om de volgende dag een order te plaatsen.

Compleet business development programma

Restaurant voor 1 dag gaat veel verder dan het gebruikelijke relatiebeheer. Het behelst ook meer dan zomaar een dagje koken. Het is een compleet business development programma. Je neemt met je team een bestaand toprestaurant over en daar gaat een uitgebreid traject van acht weken aan vooraf, onder begeleiding van projectmanager Michel Dijkstra.

Opdrachtgever: “Het programma leidde tot 8 nieuwe klanten en een omzetstijging van 27%!”

Op de kick off-bijeenkomst bepalen de deelnemers samen met Dijkstra de doelstellingen. In een volgende fase worden de gasten uitgenodigd en wordt bepaald welk team in de keuken gaat staan en welk de bediening op zich neemt. Zo wordt stap voor stap naar de grote dag toegewerkt. In het online dashboard worden ondertussen de doelstellingen en de voortgang bijgehouden. Dit vergemakkelijkt de evaluatie achteraf, waarin de resultaten worden vergeleken met de doelstellingen en wordt bekeken wat het event de klant heeft opgeleverd. Vlak voor de dag wordt er een tafelschikking gemaakt zodat de gasten optimaal kunnen netwerken.

Op de dag zelf bereidt het keukenteam onder begeleiding van chefkok Jan Paul Kant een prachtig meergangendiner. De andere teamleden wordt door gastronomisch gastheer Michael Greven de fijne kneepjes van het gastheerschap bijgebracht om je klanten en relaties optimaal in de watten te leggen.

Gast: “De aard van het event, het ontbreken van enige directe commerciële insteek en de samenstelling van de genodigden maakte dit tot het beste relatie-event dat ik heb ervaren!”

Restaurant voor 1 dag biedt tal van voordelen op het gebied van relatie- en personeelsbeheer. In een culinaire omlijsting en op een aantrekkelijke locatie ontstaat de optimale sfeer om tot nieuwe inzichten te komen en relaties aan te gaan of aan te halen. Door mensen te laten opereren in een volledig andere setting, waarbij rolpatronen worden omgegooid en de verhouding tussen klant en bedrijf of medewerker en baas in een ander licht wordt gezet behaal je een extra rendement dat je via gebaande paden niet had verkregen. Het is daarom de ideale manier om aan teambuilding te werken, samenwerking te verbeteren, nieuwe contacten op te doen en, uiteindelijk, om meer omzet te behalen. En verlies vooral niet uit het oog dat het bovenal fantastisch leuk is om te doen!

Kortom, meer omzet, nieuwe klanten en een beter team!