Albert Schweitzer Ziekenhuis neemt restaurant over

Recht uit het hart

Herken je dat, je hebt iets bedacht of ontwikkeld waar je zo enthousiast over bent dat je het wel van de daken zou willen schreeuwen! Iedereen moet het weten, maar niet alleen omdat jij het zo geweldig vindt maar vooral omdat het anderen kan helpen, bedrijven beter kan maken, voor meer omzet kan zorgen en ga zo maar door. Maar ja hoe kom je op dat dak zonder grote reclame budgetten, je afhankelijk bent van je volgers en ook zonder teveel te willen pushen…. Iemand zei, je verhaal moet recht uit het hart komen, het moet authentiek zijn. Mensen moeten het omarmen en het gevoel krijgen, dit wil ik delen.

Maar hoe dan? Het is niet zo dat ik niks geprobeerd heb, updates op linkedin, facebook, filmpjes op you tube etc. Mensen vinden het leuk, althans zij die reageren en liken. En ook van onze klanten, waar we onze programma’s voor hebben mogen organiseren, waarderen ons met een 8,6. Maar ik ben op zoek naar de grote getallen, het moet viral gaan, dat is mijn droom.

Dus ik kies een andere route, niet meer heel veel info ‘spammen’ niet teveel reclame willen maken maar gewoon mijn verhaal vertellen over mijn bedrijf. Uit het hart.

Hoe het begon

Het begon zo’n 6 jaar geleden, ik was voor mijn werkgever aan het bedenken hoe we de staff op een andere manier konden trainen, ze moesten commercieel vaardiger worden echter, ze hadden al de nodige trainingen achter de rug, dus het moest anders. En anders werd het. Waar heb je direct contact met je klanten? Waar kan je je echt dienstbaar opstellen? Waar ervaar je direct de reactie van een klant? Waar kan je echt aan teambuilding doen? Juist ja in een restaurant! Het idee was geboren; laat een team voor 1 dag een restaurant overnemen! Laat ze hun eigen klanten en prospects uitnodigen, ga koken en bedienen, doe iets tastbaars terug voor je klanten waardoor klanten loyaler worden en maak van je mensen een beter team.

Dit concept hebben we de afgelopen jaren verder uitgewerkt, er is een kick off en een terugkom sessie aan toegevoegd, we hebben er business doelstellingen aan gekoppeld zodat we ook zaken kunnen gaan meten of er voldoende rendement gehaald wordt. Er kunnen persoonlijke ontwikkelingsdoelstellingen aan toegevoegd worden. We hebben een heel proces bedacht rondom tafelschikking tot het uiteindelijk het unieke culinair business development programma is geworden wat het nu is. Na meer dan 50 sessies kunnen we wel stellen dat we echt iets moois hebben neergezet. Op naar de 100!

Nu kan ik natuurlijk een heel verhaal gaan vertellen hoe het in zijn werk gaat maar dat kan je prima teruglezen op de website of in onze film. Wat ik graag wil is het gesprek met je aangaan zodat ik mijn passie kan delen. Kost je alleen een goede kop koffie en 47 minuten van je tijd.

Michel Dijkstra

Trotse eigenaar van Restaurant voor 1 dag m.dijkstra@smaak-makend.nl

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.