Vanaf het moment dat Tim de diagnose voor de ongeneeslijke ziekte ALS kreeg in 2016, sloegen zijn collega’s van Flexfront de handen ineen om hem zoveel mogelijk te helpen. Al snel schreef een team zich in voor deelname aan de Amsterdam City Swim onder de naam Swim for Tim. Tijdens de editie van 2016 is er ruim € 100.000,- opgehaald voor Stichting ALS Nederland. Dit jaar zwemt er weer een groep van 36 mensen mee en dit bijzondere team zet alles op alles om wederom een groot bedrag voor de stichting op te halen.

Samen met Restaurant voor 1 dag organiseerden zij op 3 juli jl. een heel bijzondere sponsoractie: een geheel verzorgd culinair 4-gangen diner, bereid en geserveerd door de collega’s van Tim voor het goede doel.

Grote doelen behaal je samen

Het unieke concept van Restaurant voor 1 dag wordt normaal gesproken ingezet als business development programma, voor het behalen van omzetdoelstellingen, doelstellingen met betrekking tot klantrelaties en/of doelstellingen voor het team. Ook deze keer was het concept dat een team van een bedrijf met elkaar de handen uit de mouwen stak, maar nu om een mooi sponsorbedrag binnen te halen en hun geliefde collega te kunnen steunen. Door een veiling onder leiding van Stichting ALS Ambassadeur en radio-dj Gerard Ekdom toe te voegen aan het programma is dit doel dan ook absoluut bereikt. Alleen de veiling bracht al bijna €15.000 op voor het goede doel.

Een lach en een traan

Zakenrelaties, samenwerkingspartners, leveranciers en klanten werden uitgenodigd om een stoel of een hele tafel te kopen in dit unieke Restaurant voor 1 dag. Het team kookte en serveerde met veel succes een culinair 4-gangen diner aan een uitverkocht restaurant met 160 gasten. Niet alleen de deelnemers, maar ook de restaurantgasten waren erg te spreken over het verloop van de avond.

Collega Tim, wiens stem door de ziekte is aangetast, wilde zijn collega’s en de restaurantgasten toch graag bedanken voor alle moeite die ze voor hem en voor Stichting ALS doen. Hij deed dit door middel van een speech via whatsapp, die in het restaurant op groot scherm werd vertoond. Niemand hield het op dit moment droog. Aan het eind van de avond was er niet alleen een enorm bedrag opgehaald voor het goede doel, maar was ook het doel van het team bereikt: zij hebben met een fantastische samenwerking onder niet alledaagse omstandigheden iets heel bijzonders gepres(en)teerd.

In Memorie

Helaas heeft ons het vreselijke bericht bereikt dat Tim van den Berg op 20 augustus 2017, in het bijzijn van zijn gezin, moeder, naaste familie en vrienden is overleden.