Intrum Restaurant voor 1 dag

In de tijd waar iedereen ‘always on’ is en je met (sociale) media in zeer korte tijd duizenden mensen kunt bereiken, is elk bedrijf bezig om aandacht te krijgen. Met de florerende economie en het toenemende consumentenvertrouwen wordt het verkrijgen van aandacht de grootste uitdaging in het komende jaar.

Bedrijven sturen massaal e-mailnieuwsbrieven, posten dagelijks interessante content op social media en bloggen er op los. Daarnaast wil je bijblijven met kranten, vakbladen en spraakmakende televisieseries. In dit decennium is er een overkill aan informatie en wordt men er steeds handiger in deze informatie ‘on demand’ te consumeren. Daarmee vertellen we je waarschijnlijk niets nieuws.

Maar hoe krijg je dan die echte aandacht van jouw klanten?

Wat doe jij er aan om offline met jouw klanten te verbinden?

Steeds vaker horen we van klanten dat de skybox in het voetbalstadion, het jaarlijkse golftoernooi of de organisatie van die beurs of seminar niet opleveren wat het bedrijf had gehoopt. Er wordt veel tijd en energie (en geld!) geïnvesteerd in dit soort evenementen, maar het rendement valt tegen of is simpelweg te onbekend.

In ruil voor aandacht wil jouw klant een stukje beleving terug: hij of zij wil iets nieuws leren, interessante mensen ontmoeten of een hele leuke avond ervaren. Kwaliteit in ruil voor tijd. Natuurlijk preekt Restaurant voor 1 dag voor eigen parochie, maar we zijn benieuwd hoe je hier na de volgende argumenten over denkt:

Een culinair diner is interessanter dan een voetbalwedstrijd

Alleen de wedstrijden die echt ergens over gaan zijn nog interessant om te bezoeken. Tijdens de overige wedstrijden is menig skybox gevuld met collega’s en vrienden. Een gezellige avond met een uitgebreid culinair diner met goede wijnen, zeg daar maar eens ‘nee’ tegen. En het voordeel voor de organiserende partij: je kunt door middel van de tafelschikking zorgen dat de juiste mensen bij elkaar aan tafel komen. Het personeel is van tevoren op de hoogte gesteld van de doelen en de targets en weet wat hen die avond te doen staat. Kortom een culinair business development programma.

Meer contact met elke bezoeker dan tijdens je golftoernooi

De voorbereiding van het diner wordt vaak ervaren als een prettige teambuildingactiviteit. Het hele team zorgt ervoor dat er ’s avonds een prachtig restaurant klaarstaat om de voor hen belangrijke gasten een smakelijk diner aan te bieden. Als alle voorbereidingen zijn gedaan worden de gasten ontvangen en heb je zelf ook voldoende tijd om met hen van de gezellige avond te genieten en iedereen te spreken. Dat is bij een golftoernooi vaak anders, omdat je middenin de wedstrijd zit en het meeste contact hebt met je eigen flight.

Minder no show dan bij een seminar

Bij de meeste gratis seminars of ronde tafels zijn er op het laatste moment altijd afhakers. Omdat er niet is betaald voor het evenement is het vaak makkelijker om toch nog te annuleren als het met werk of het verkeer even niet mee zit. Onze ervaring met Restaurant voor 1 dag is dat de genodigden voor een culinair diner vrijwel nooit afzeggen.

Meetbare resultaten

Voorafgaand aan het evenement gaat het team van Restaurant voor 1 dag aan de slag met de doelstellingen. We nemen het hele team vanaf het eerste moment mee in de voorbereidingen en zetten ze actief aan het werk. Er wordt onderzoek gedaan en de uitkomst vergelijken we na afloop van het evenement met de resultaten van een betrouwbaar tevredenheidsonderzoek. Aantoonbaar resultaat, dat is wat telt.

Lees bijvoorbeeld hier hoe voor een ander bedrijf het aantal actieve klanten toenam met 25%, na het diner in ‘Restaurant voor 1 dag’

Wil je in 2018 meetbare doelen behalen met je klantenevenement? Neem gerust contact met ons op. We komen graag een keer vrijblijvend langs om de mogelijkheden voor het Restaurant voor 1 dag te presenteren.

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.